Jobbik Székesfehérvár - 2012. szeptember: székesfehérvári jobbikosok látogatása az iráni nagykövetségen

2012. szeptember: székesfehérvári jobbikosok látogatása az iráni nagykövetségen

Készült: 2012. szeptember 29. szombat

Szeptember közepén négytagú székesfehérvári jobbikosokból álló küldöttség tett látogatást Őexcellenciája Saeed Seyed Agha Banihashemi, az Iráni Iszlám Köztársaság Nagyköveténél. A találkozást kezdeményező Köböl András felolvasta az erre az alkalomra írt levelét, melyben többek közt hangsúlyozta az iráni néppel és kormánnyal történő szolidaritást, a nagyhatalmakkal szembeni kiállást. Említést tett arról, hogy a mai napig van ország, amely nem fogadta el az atomsorompó programot, területére nem engedi be a nemzetközi ellenőröket, gyerekeket, öregeket gyilkolhat meg, humanitárius segélyhajót süllyeszthet el minden következmény nélkül, ennek ellenére nem őt fenyegeti a háború és a gazdasági embargó, hanem Iránt.

A levélben többször felvetésre került a magyarság XX. századi tönkretétele, Trianon illetve a határon túli magyarokkal kapcsolatos témakör is, melynek ismertetése azért volt fontos, mert így a Nagykövet Úr első kézből informálódhatott ezekben a kérdésekben.

A megfogalmazott gondolatok között szerepelt az ősidők óta híres perzsa kultúrára és történelemre való hivatkozás, a múlt ismeretének jelentősége, a turáni népek összefogásának szükségessége.
A delegáció tagjai kihangsúlyozták, hogy a hivatalos magyar politikával szemben, a jobbikosok valódi keleti fordulatot szeretnének az ország külpolitikájában, hiszen több Ázsiában élő néppel is rokonságban állunk. A kizárólagos nyugati irányultság nem oldotta meg a magyarság kiemelt problémáit, nem beszélve arról, hogy országunk ezen hibás döntése hozzájárult a gyarmati sors és a pénz mindenhatóságának kialakulásához.
Irán, mint a nemzetközi pénzvilág és a nagyhatalmak önkényuralma elleni harc egyik zászlósa igazi példaként szolgál nekünk magyaroknak is, és arra buzdít, hogy megfelelő eltökéltséggel és bátorsággal szembeszálljunk hazánk ellenségeivel.
A két fél közös bizakodásának adott hangot, miszerint eljön az idő, amikor a Fény legyőzi a sötétséget.
A találkozón a jobbikosok és Irán Nagykövete kölcsönösen megajándékozták egymást, és megegyeztek abban, hogy tovább dolgoznak a két nép és a két ország közötti kapcsolatok szorosabbá tételén.

click mapHazai PályaJobbik Magyarországért MozgalomMagyar Remény MozgalomAlfahírJobbikTVFehér megyei Jobbik
click mapVona GáborKovács Béladr. Morvai Krisztinadr. Gaudi-Nagy Tamás
click mapJobbik Székesfehérvárért blogNemzeti EgyletekAtilla Király NépfőiskolaVándor vásárCsengey Dénes KönyvtárKuruc.info
Wednesday the 17th. Affiliate Marketing.