Jobbik Székesfehérvár - Adventi kettős kereszt idén is

Adventi kettős kereszt idén is

Készült: 2014. december 02. kedd Írta: Administrator

Advent első vasárnapján állítottuk fel a Palotai kapu téren kettős keresztünket, mely évek óta a karácsonyt megelőző várakozás időszakában az ünnep valódi tartalmára hívja fel a figyelmet.
Az avatáson köszöntőt mondott Kovács Attila református lelkész, aki a remény és hit erejéről beszélt, valamint a Jobbik városi elnöke:
„Szeretettel köszöntök mindenkit! Engedjék meg, hogy Weöres Sándor gondolataival kezdjem.
Weöres Sándor: A teljesség felé
Első rész: A forrás
A vágyak idomítása
Ne mondj le semmiről: mert ki amiről lemondott, abban elszáradt. De kivánságaid rabja se legyél. Visszafojtott szenvedélyekkel vánszorogni éppoly keserves,

mint szabadjára eresztett szenvedélyek közt morzsolódni. 
Ha vágyaidat kényezteted: párzanak és fiadzanak. Ha vágyaidat megölöd: kísértetként visszajárnak.

Ha vágyaidat megszelidíted: igába foghatod őket és sárkányokkal szánthatsz és vethetsz, mint a tökéletes

hatalom maga.
Legtöbb ember, ha véletlenül megpillantja saját mélységének valamely szörnyetegét, irtózattal visszalöki a homályba; ezentúl a szörny még-nyugtalanabb és lassanként megrepeszti a falat. Ha meglátod egyik-másik szörnyedet, ne irtózz és ne ijedj és ne hazudj önmagadnak, inkább örülj, hogy felismerted; gondozd, mert könnyen szelidül és derék háziállat lesz belőle.
Jó és rossz tulajdonságaid alapjában véve nincsenek. Ápolt tulajdonságaid jók; becézett, vagy elhanyagolt tulajdonságaid rosszak.
Ennek, a fölénk magasodó kettős keresztnek is hasonló üzenete van számunkra, mint Weöres Sándor sorainak.
Ne becézzük önmagunkban azt az érzést, hogy csak akkor lehet, tökéletes boldog Karácsonyunk, ha a szeretteinknek megvettük az általuk kívánt tárgyakat, szolgáltatásokat, ha a legpazarabb ételek kerülnek az asztalunkra. Ezzel csak Önmagunkat igazoljuk, hogy értük rohanunk, értük vagyunk idegesek, értük van minden, ezért nincs időnk odafigyelni rájuk, meghallgatni őket. A szeretet, a törődés nem ünnepnapokhoz kötött, ha egész évben elmegyünk a másik gondolatai mellett, és csak élünk egymás mellett, de nem együtt, akkor a Karácsonyunk is éppoly üres lesz minden külső pompa ellenére, mint a hétköznapok. De soha nem késő! És pont erre figyelmeztet minket ez a kereszt. Legyen hitünk, mert ha van hitünk, akkor van erőnk. Van erőnk változtatni. Képesek vagyunk megállni, képesek vagyunk odafigyelni. Odafigyelni önmagunk belső szörnyeire. Amelyeket, ha felismerünk és megszelidítünk képesek leszünk odafigyelni másokra is. Mások gondolataira, érzéseire. Újra lesz időnk és képességünk szeretni és törődni. Törődni azokkal, akik nem a belső szörnyeinket etetik, hanem minket táplálnak. Szeretettel, hittel. És lesz erőnk odafigyelni a kritikára, és épülni belőle. Tehát ne felejtsünk el megállni! Hogy legyen hitünk és legyen erőnk! Nem kívánhatok ennél többet én sem!
Készüljünk Karácsonyra, együtt és legyen mindannyiunknak hite! Higgyünk önmagunkban és egymásban, hiszen ebben van az erőnk!

Áldott Ádventet!”

click mapHazai PályaJobbik Magyarországért MozgalomMagyar Remény MozgalomAlfahírJobbikTVFehér megyei Jobbik
click mapVona GáborKovács Béladr. Morvai Krisztinadr. Gaudi-Nagy Tamás
click mapJobbik Székesfehérvárért blogNemzeti EgyletekAtilla Király NépfőiskolaVándor vásárCsengey Dénes KönyvtárKuruc.info
Thursday the 22nd. Affiliate Marketing.